באיזה שלב בחיים אפשר לשים בצד שליש מההכנסות
אז באיזה שלב בחיים אפשר לשים בצד שליש מההכנסות?
כדי לעשות כסף צריך להתחיל לחסוך כסף. האמרה ש"כסף מביא כסף" תקפה בראש ובראשונה לאלו שהשכילו בצעירותם לחסוך, לשים בצד ולהנות מפירות ההשקעה בתוכניות השקעה שונות וכך כעבור עשור או אפילו פחות, להנות מסכום מכובד שיושב בבנק ומחכה לכל מטרה.
נשמע קל? לא תמיד...
דווקא הצעירים הם אלה הסבורים כי "אין ממה לחסוך": המשכורות עדיין לא גבוהות, הקריירה בתחילת הדרך ורבים מהצעירים מהווים משק כלכלי של איש אחד.
אבל תתפלאו, למעשה אלה הגילאים הטובים ביותר, לחסוך חסכון שיניב פירות לאחר עשור.
בתקופת גילאי ה20 - 20 פלוס ועם תחילת הקריירה, חסכון צנוע של כ 300-500 ₪ בחודש יכול לחולל פלאים כעבור עשור.
עם תכנית השקעה חכמה הכוללת פק"מ והשקעות מניתיות, חסכון כזה יכול להגיע כעבור עשור ל כ- 50,000 ₪ בלי שום מאמץ, או ירידה באיכות החיים.
ומה עם עוד לא התחלתם לחסוך? אל דאגה! לעולם לא מאוחר מדי.
ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך ולשים בצד מכל גיל ומכל נקודת התחלה:
חסכון של משפחות צעירות ללא ילדים
משפחות צעירות שהתחתנו או הכריזו על משק בית משותף ועדיין לא הביאו ילדים לעולם, יכולים להתחיל לחסוך סכומים של כ 200-1000 ₪ בחודש, תלוי בזוג. ועוד נקודה למחשבה - את כספי החתונה כדאי מאוד לחסוך ולא לנצל במלואם לטובת טיול ירח הדבש.
חסכון בגילאי 30+
בגילאי 30-45, ההוצאות בשיאן. אלה הגילאים בהם מקימים משפחה, מבססים קריירה וההוצאות עולות ועולות. פה גם נכנס מרכיב הבלת"מים- הוצאות לא מתוכננות שקורות בשל החיים עצמם... האתגרים במהלך תקופת חיים זו, כפולים ומכופלים, שכן בצד הבאת ילדים לעולם, רבים רוכשים דירה ומתחייבים למשכנתא.
קצרה היריעה מלהכיל את כל ההמלצות לתקופת גיל זו, אבל קבלו 2 טיפים משמעותים ביותר שתוכלו ליישם כאן ועכשיו, הם אלה:
הקפידו שגובה המשכנתא שאתם לוקחים לא יעלה על שליש מההכנסות שלכם! אחרת- תכנסו לבור כלכלי שיהיה קשה לצאת ממנו. לפעמים המשמעות היא שתצטרכו לוותר על דירת החלומות שלכם בשלב הזה ולשקול ערים נוספות למגורים. הטעות המשמעותית ביותר שמשפחות עושות בתקופת חיים זו, היא לקיחת משכנתא שאינה מותאמת למצב ההכנסות בפועל של המשפחה. היו אחראיים ובחרו בקפידה.
אל תוותרו על תכנית חסכון לילד - אפילו חסכון חודשי של 100 ₪, יאפשר לכם להנות מסכום משמעותי של כ 25,000 ₪ עם להגעת הילד לבגרות (18). מתנה יפה מההורים לטובת הלימודים או כל מטרה אחרת, ללא מאמץ.
חסכון בגילאי 50+
בדרך כלל משפחות ויחידים בגילאי 50 פלוס, בעלי אלמנט וודאות כלכלי חזק יותר ממשפחות ויחידים בתחילת דרכם: לרוב מצב ההכנסות יציב וזה הזמן להיפתח למסלולי השקעות מנייתים או נדלניים שיביאו תשואה מיידית. כאן כל מקרה לגופו על פי התזרים והחסכונות שצברתם, אבל המלצה חמה שלנו - היפתחו לאפיקי השקעה נדלניים בארץ ובחו"ל, הקפידו לעשות אותם בחכמה.
ולסיכום - כל גיל מביא את אתגרי החסכון שלו, אבל המכנה המשותף לכל גיל הוא שחסכון הוא טבע נרכש שאפשר לסגל, לייצר ולשמר.
הנכם מוזמנים ללמוד על מגוון תוכניות הליווי הפיננסי שלנו ולהיוועץ בנו
צוות מיי קונטרול